Na de 10 herkenbare typetjes in de gym en  de 2.0 versie kon een nieuw vervolg niet uit blijven. Nu heb ik zelf altijd het idee dat ik super fashionable door de gym loop, maar dat hebben onderstaande 10 figuren waarschijnlijk ook.

gym typetjes

1. De nipple-slipper

Draagt hemdjes die zo verfijnd zijn uitgesneden dat bij iedere ademhaling een tepel achter het gordijntje tevoorschijn komt. Als je geluk hebt zie je ook nog wat tepelharen galant heen en weer bewegen als flosjes zeewier op de bodem in de oceaan. Tepeltje tepeltje aan de wand, mannelijke nipples zien in de gym is alles behalve amusant.

giphy

2. De weduwe

Is altijd volledig gehuld in een zwart gewaad. Niet te verwarren met een burka. Zwart is een uitstekende kleur om de warmte van de gymlampen optimaal te absorberen. Loopt daarom standaard rond met een rood aangelopen hoofd. Gebruikt op Instagram altijd de quote: “I wear all black to the gym. It’s like a funeral for my fat” #allblack #blackismyhappycolor

giphy

3. De huisvader

Je ruikt de goedzak al van ver aankomen. Bij binnenkomst vliegt de geur van een op de huid gebakken zalm met krokante(lees: zwarte geblakerde) aardappelschijfjes je neus in. Deze aroma’s hangen nog vers in zijn über wijde trainingsbroek en witte theedoek met rode vlakken, die hij om zijn hoofd bind als zweetband.

4. Petje pitamientje

Mocht vroeger thuis nooit een pet op omdat dit met het woord ‘asociaal’ werd geassocieerd. Draagt daarom nu altijd een snapback. Achterstevoren. Zelfs in de gym. Dit is geen lifestyle dingetje maar een prestatie verhogend middel. Kijk maar naar topsporters als Christiano Ronaldo, Usain Bolt en Raymond van Barneveld(die dikke darter). Zij dragen ook petjes tijdens het sporten. Toch?

gym typetjes

5. De American gurlll

Loopt noncha kauwgomkauwend door de gym met enkel een sportbh, waar je nog net een stukje tiet ziet, en een knoepel strakke legging waarmee je kunt liplezen. Klaagt over het feit dat ze de tent uitgegluurd wordt. Kijkt daarom standaard heel boos. Kan ook komen door haar verkeerd getatoeëerde wenkbrauwen.

gym typetjes

6. Het metro-mannetje

Deze man is heel trend gevoelig en empatisch aangelegd. Ik moet heel voorzichtig zijn met wat ik nu ga schrijven anders barst ie misschien in huilen uit. Houdt van zachte en strakke stofjes. Zingt steevast een toontje hoger door het structureel afknijpen van zijn mannelijke geslachtsdeel door ZIJN legging. Maar alles voor een goede bloedsomloop toch?

gym typetjes

7. De eeuwige student

Enig gevoel voor mode is ver te zoeken bij deze pik. Loopt steevast in een te grote XXL trui van dat epische zeilkamp in 2006. De zweetband om zijn pols is van het hockeyfeestje waar hij voor het eerst, in bezopen toestand, een fitgirl stond te kopkluiven. De biergeur hangt er nòg in, gozur. Super awesome!

gym typetjes

8. De vakantieganger

Te herkennen aan de zwembroek met vrolijk Hawaii printje. Is zeer praktisch ingesteld en laat je nadenken over de vraag waarom je een apart sportbroekje zou kopen als je ook gewoon in je zwembroek je uit de naad kunt zweten. Synthetische stoffen zijn immers water afstotend. En slippers super luchtig.

gym typetjes

9. De fitmomma

Makkelijk te herkennen aan haar hippe sportieve kleding. Die ze overigens niet alleen in de gym draagt. Ook in de supermarkt, bij ouderavonden, tijdens het stappen en op verjaardagen. Fitmom ben je namelijk 24 uur per dag.

gym typetjes

10. De opoe

Mode? In de oorlog aten we bloembollen. Geeft vrij weinig om zijn uiterlijke verschijnen. Evenals hoe okselfris hij is. Eén keer per week in bad is voldoende. De gele vlekken zijn vastgeroest in zijn witte shirt met te wijde pijpen. Zijn grijze trainingsbroek is bijna net zo versleten als zijn heup.

Close