Soms is het wel eens lekker, en noodzakelijk, om wat stoom uit te blazen. De beste manier daarvoor is voor mij hardlopen. Cardio is een vies, heel vies woord in de wereld van de krachttrainers. Maar toch betekend fit zijn voor mij ook dat ik een goede conditie heb. Een gespierde Harry of Harriete zijn en na twee trappen omhoog al staan te hijgen als een gepensioneerde paffende oma vind ik een raar contrast.

Ik ben niet zo’n lange afstandsrenner dus ga dan meestal een kilometer of 4/5. Of ik houd de hele afstand hetzelfde tempo aan(12 a 13km/h) of ik kies voor een interval training. Dat tweede doe ik vaker omdat ik het lekker vind om te sprinten(25km/h en harder) en het wat minder saai is dan in een drafje een rondje om je huis heen te rennen. Jezelf helemaal geven en na het rondje kapot zijn: boooyaaah!

cardio

Amsterdam is echt de perfecte stad om hard te lopen, met al haar mooie parken. In Rotterdam word je of geschept door een opgevoerde Suzuki op de Coolsingel of ben je uren lang aan het rennen om enigzins groene omgeving te vinden. Ik sprint van lantarenpaal naar lantarenpaal en stuit zo af en toe op een bankje om even snel wat oefeningen tussendoor te doen. Want trainen zonder gewichten kan prima als je een beetje creatief omgaat met je omgeving!

Close