2015 was het jaar waarin ik in aanraking kwam met Instagram. Een community die mij vanaf minuut 1 wist te fascineren en inspireren. Maar och och, wat kwam ik ook veel slechte dingen tegen. Ik benoem er 5 van de 172, anders wordt dit blog te lang en haken jullie massaal af. Pinky promise dat we dit in 2016 niet meer of anders gaan doen?

Fitwith_dit, Fitwith-dat, Fit_with_jeweetwel

Een goede Instagram naam bedenken is best wel een pittige uitdaging. Gebruik je je initialen, een oude msn-naam of zomaar iets. Moeilijk. Als je dan eindelijk wat geniaals bedacht hebt en op ‘ok’ klikt, blijkt ie al te bestaan. Bummer. Maar niet getreurd. Gooi er een streepje achter, tussen of boven en je hebt gewoon de naam die je wilde. Bem! Met nog een paar honderdduizend anderen, maar dan net even anders.
creatief instagram

Like en deel deze post en win!

“Hoera! Ik heb 2000 volgers, bedankt allemaal. Om dit te vieren geef ik dit mooie pakket weg. Like en deel deze foto om deze prijs te winnen. Zo probeer ik achter jullie rug om nog meer volgers bij elkaar te sprokkelen, want daar gaat het me uiteindelijk om.” Dit laatste staat er natuurlijk never nooit niet bij. Maar dit is vaak wel de insteek. Hypocriet eigenlijk hè? En vervolgens staat dus je hele tijdlijn vol met pre-workout-potten en eitwit ballen die niemand lekker vindt. Jeej.
creatief instagram

Noem jezelf influencer en start een blog

Instagram heeft een limiet van 2200 characters per post. Net te weinig om een goed verhaal te typen. Zit je er net lekker in, kappen ze het af. Nu draait het binnen Instagram natuurlijk vooral om beeld. Sommigen onder ons vinden het toch nodig om het begin van een boek te schrijven onder iedere foto. En als je dan niet genoeg hebt aan die 2200 characters, begin je een fitness blog. Als je anno 2015 geen blog hebt, tel je eigenlijk niet mee. En ohja, noem jezelf een ‘influencer’. Succes gegarandeerd.
creatief instagram

Ik tag jou, jij taggd mij, wij taggen elkaar

Als je nog nooit getagd bent voor een #mirrorselfie moet je jezelf toch eens achter je oren gaan krabben. Het is een goede verantwoording om weer eens naakt op je insta te verschijnen. “Ik ben weer getagd voor de #mirrorselfie. Nu is het jullie beurt…”. Aangezien die beurt wordt doorgegeven aan 5 verschillende mensen, gaan die tags als vrij hard. Op de één of andere manier ben ik dit jaar zelf ook vrij vaak getagd. Het zou stom zijn als ik de ketting zou breken. Ik doe dus lekker mee met deze ongein.creatief instagram

Leuk plaatje, die jat ik even voor Instagram!

Je hebt al twee dagen niks gepost en hebt ook totaal geen inspiratie voor iets nieuws. Maar hee, kijk daar! Dat plaatje ziet er leuk uit, die jat ik even. Vindt ze vast niet erg. Heb ik mooi een nieuwe post. Dit kudde gedrag resulteert vervolgens wel in een tijdlijn waarbij je hetzelfde plaatje 12x voorbij ziet komen. Iedere dag. Een paar weken lang. Gosh. Dit was er zo eentje. Laten we deze ritueel en virtueel verbranden. Dat lijkt me een mooie start van 2016!
creatief instagram

Close