Lifestyle

Een fit lichaam in de sauna

By 9 februari 2016 No Comments

Voor kerst, het feest dat die dikke Coca-Cola kerstman heeft afgepakt van die arme jonge Jezus Christus, lagen er weer een boel cadeautjes onder de boom. Waaronder een dagje wellness bij de Veluwse Bron, gekregen van de girlfriend. Beetje zwemmen tussen de blaadjes Alpen-lavendel, lekker plakken met een fit lichaam in een Finse sauna en in elkaar geslagen worden bij de Turkse hammam. Lekker. En dat allemaal in mijn blote piemel.

Wil je alsjeblieft een handdoekje voorhouden?

Zelf heb ik totaal geen probleem met naakt zijn. Dat hebben jullie waarschijnlijk al wel gemerkt aan mijn foto’s op Instagram. Vroeger stond ik iedere zaterdag met 22 dampende boys onder de douche na een hockeywedstrijd, wissel ik tegenwoordig moeiteloos van boxer naar zwembroek op het strand(zonder onhandig gehannes met handdoekje voorhouden) en loop ik thuis 90% van tijd met ontbloot bovenlijf. Dit dagje wellness wordt alleen anders. Ik ben naakt. Mijn vriendin is naakt. Alleen zitten er nog tien andere naakte mensen naast ons. Akward.

Als een aapje in een bak met warm water

Goed. Mijn kleren zijn uit. Ik had daarvoor nog even snel een badjas op de kop getikt. Ik moest natuurlijk wel een zwarte badjas hebben. Iets met all black. Every day. Bij de eerste de beste bak met water trek ik mijn badjas uit en spring ik met een enthousiast hupje het water in. Ik zwem een beetje rond en spartel in het water. Lekker. Terwijl ik net een handstand wilde gaan inzetten word ik teruggefloten door mijn vriendin. Of ik net als alle andere mensen rustig aan het randje wil komen drijven(lees: doe normaal!). Nou goed, laat ik dat ook maar doen dan. Ik voel me net zo’n aapje in een warmwaterbron. Die luizen uit zijn buurmans vacht zit te plukken terwijl zijn hoofd dampt in de buitenlucht. Dit is dus ‘wellness’.

De zoektocht naar mooie billen

Na het halen van een zweetsnor bij het Turkse stoombad en een geitenkaas tosti(ooo-eem-gee, so healthy) bij het restaurant begonnen er ‘dingen’ op te vallen. Ik heb binnen een aantal uren tijd slechts drie paar mooie billen gezien. Die van mijn vriendin. Een meisje wachtende op haar vriendin bij de koude douches(als je dit leest, je voelt je aangesproken en je volgt me toevallig; goed bezig!). En die van mezelf in de weerspiegeling van een glazen ruit. Gek. Het gemiddelde vetpercentage ligt op 40%. Ik voel me alleen en bekeken. Waar zijn mijn ‘fittie-genoten’? Ben ik de enige met een fit lichaam? Help.

Een handstand met een fit lichaam

Dat meer dan de helft van de Nederlanders te dik is, vind ik zorgwekkend. Oud nieuws, maar ik zag het pas onder ogen in de sauna. Met kleren aan kun je een boel verbloemen en mooier maken dan het is. Maar liggen de stukjes verhullende katoen eenmaal in een kluisje dan komt de naakte waarheid boven water. We hoeven met zijn allen echt niet super lean en shredded te zijn. Alsjeblieft niet. Dan zouden onze abs en guns ook niet meer zo speciaal zijn. Maar als wij onze fitte lichamen meer laten zien in de sauna dan kunnen we anderen misschien inspireren en motiveren om ook voor een fit lichaam te gaan. Voor het goede gevoel, maar ook zeker voor de gezondheid. Want zelfverzekerd een handstand in de wellness maken wil toch iedereen?

Close