Je bent al een jaar knetter hard aan het trainen maar ziet nog steeds geen sixpack als je in de spiegel kijkt? Super frustrerend, I feel you! Ik geef je drie tips die je kunnen helpen om die abs eindelijk zichtbaar te maken. Want verstoppen, daar houden ze wel van die buikspiertjes. Hoe krijg je een sixpack?

1. Trainen die buikspieren, ben creatief met je oefeningen

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je goed en efficient traint. Probeer naast je standaard oefeningen voor je buik ook eens wat anders te doen. Zo zorgen oefeningen als de deadlift en squads ook voor sterke buikspieren. Daarnaast kun je je training verzwaren door gewichten te gebruiken, bijvoorbeeld een Weighted Twist. Probeer je tijdens je oefening te focussen op je buik en span hem aan. Als je gaat afdwalen naar die leuke gozer naast je of de Spaanse Costa, dan train je eigenlijk voor niks.

hoe krijg je een sixpack

2. Verlaag je vetpercentage, minder donuts eten dus

Als je flink hebt gepompt in de gym wil je natuurlijk ook resultaat zien. Ik zelf had het voordeel dat ik al een heel lag vetpercentage had, waardoor ik met een paar keer trainen al resultaat zag. Maar bij de meesten van ons ligt er een laagje vet voor de buikspieren, waardoor je ze niet ziet. Om je buikspieren goed zichtbaar te krijgen moet je zorgen voor een laag vetpercentage. Afvallen dus. Dit doe je het snelste door je voeding aan te passen. Je probeert een energietekort te creëren, wat inhoud dat je meer energie verbruikt(trainen/bewegen) dan je inneemt(voeding). Blijf wel genoeg eitwitten eten, want deze helpen je weer bij je spieropbouw.

hoe krijg je een sixpack

3. Heb geduld, je lichaam is ook niet in één dag gebouwd

Buikspierkwartiertjes, 30 dagen challenges… allemaal bullshit. Je kunt niet 2 weken voordat je op vakantie gaat nog even snel je sixpack tevoorschijn toveren. Geduld is een schone zaak. Maak foto’s om je eigen progressie vast te leggen. Dit zal je motiveren om door te blijven gaan. You can do it!

Is je vraag “Hoe krijg je een sixpack?” nog steeds niet beantwoord? Of kom je niet vooruit? Let me know! Ik beantwoord graag al je vragen.

Close