Pip en ik kunnen sinds gisteren niet meer samen over straat. Onze foto is namelijk opgepikt door HotDudesWithCats. Een Instagram account vol met plaatjes van mannen met katten. Ze hebben een slordige 41.000 (kwijlende) volgers. Vermoedelijk allemaal vrouwen. Mannen met katten zijn blijkbaar een hot issue.

mannen met katten

Mijn poes… ik zie je wel denken. Viezerik!

Katten zijn gek op mannen. Eigenlijk moet ik poezen zeggen, de vrouwelijke variant van deze eigenwijze viervoeters. Maar ‘poes’ is een wat beladen woord. Als ik nu in iedere zin ‘poes’ gebruik gaat bij 90% van jullie de gedachte naar iets anders. And you know what I mean. Dus laat ik het bij katten houden. Anyhow, hoe dit komt? Omdat wij mannen strenger zijn, meer gezag hebben of omdat we lekker ruiken? Ik weet het niet. Pip wil het mij ook niet vertellen. Arrogantje.

Katten zijn klootzakken. Allemaal.

Dat katten lieve beestjes zijn hoef ik jullie niet te vertellen. Dat ze tussen de regels door ontzettende klootzakken zijn ook niet. Het ene moment liggen ze als een in elkaar gevouwen origami werkje op je schoot, het andere moment hangen ze als een schreeuwende tarzan aan je doucheslang te slingeren. Pip, die is knettergek. Die komt gerust naast je zitten onder de douche. Als ik dan klaar ben met douchen gaat ze aan de doucheslang hangen om de laatste druppels water op te kunnen vangen. Gekkigheid.

mannen met katten

Mannen met katten is iets mysterieus

Mijn meest gelikete foto samen met pip en onze uitverkoring bij HotDudesWithCats zette mij aan het denken. Hoe komt dat toch. Wat vinden jullie vrouwen zo sexy, leuk, schattig of misschien zelfs hitsig aan foto’s van mannen met katten? Dat er tal van Instagram accounts zijn met duizenden volgers… over mannen met katten. Ik volg het niet helemaal. Waar komt het vandaan? Wie legt het me uit? Pip en ik zijn opzoek naar antwoorden… Waarom zijn mannen met katten zo’n dingetje?

Close