Toen de zon nog scheen en het nog enigszins warm was ins ons landje, werd ik benaderd door Rosa om een nieuw product van Herbalife te testen. Een hypotone drank voor geavanceerde hydratatie en ontwikkeld samen met Cristiano Ronaldo, genaamd CR7 Drive. Klinkt fancy, non? Dat dacht ik ook.

cr7 drive

CR7 Drive van Herbalife

Kort door de bocht zorgt dit supplement ervoor dat je lichaam beter water opneemt tijdens een (zware)krachtinspanning en zo je uithoudingsniveau en uithoudingsvermogen behouden. Je zou dus langer door moeten kunnen tijdens je training. Een extra setje pakken, een dikke sprint na je vaste hardlooprondje of die uitslover naast je eruit squaten.

Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Tijdens het sporten verlies je namelijk vocht, -no shit Sherlock-. Pannenkoeken onder je oksels, een zweetsnor of natte billetjes… dat soort dingen. Naast vocht verlies je ook veel mineralen. En die wil je nou net niet kwijt raken. Het is daarom van belang om zowel het verloren vocht als de verloren mineralen aan te vullen.

CR7 Drive mix je met 500ml water. Het supplement bevat naast essentiële vitaminen en mineralen ook koolhydraten welke je de nodige energie geven. In je spieren worden koolhydraat voorraden opgeslagen in de vorm van glycogeen. Na een dik uur trainen zijn deze voorraden nagenoeg op. Dat maakt CR7 Drive perfect om tijdens je training te drinken. Het vult je energievoorraden weer aan en je kunt er weer even tegenaan!

Water tijdens krachttraining

Dat water goed voor je is hoef ik jullie niet te vertellen. Maar wist je ook dat het doorzichtige goud ook enorm belangrijk is voor bij je krachttraining? Zo heeft water invloed op de verwerking en opname van je voedingsstoffen. Het breekt bijvoorbeeld eiwitten in aminozuurketens zodat je lichaam het kan opnemen. Daarnaast is water verantwoordelijk om elektrolyten naar je spieren te transporteren die spierkracht beïnvloeden. Het is daarmee essentieel voor spieropbouw, maar ook voor vetverbranding, waarbij water je metabolisme(stofwisseling) boost. Als je je water aan kunt vullen met een supplement als CR7 Drive, is dat natuurlijk een win-win situatie.

Bosbesjes, aardbeien en frambozen

Laten we eerlijk zijn, de meeste supplementen zijn niet naar binnen te hakken. Eenmaal eraan gewend gaat het wel, maar echt lekker is het vaak niet. CR7 Drive is dat wel. Zoet en verfrissend. Als ik de smaak zou moeten omschrijven als een gerecht dan zou het als volgt op de kaart staan: Glimmende bosbessen met geflambeerde frambozen op en bedje van schijfjes aardbei. Kortom: het smaakt naar zomers rood fruit!

Het effect van CR7 Drive op je prestaties

Ik heb CR7 Drive op meerdere manieren geprobeerd. Voor en tijdens de krachttraining, tijdens een intensieve groepsles en voor het hardlopen. Ik ben daarnaast mijn eigen supplementen gewoon blijven gebruiken om te testen of het écht iets toevoegt. Tijdens mijn krachttraining merkte ik weinig verschil. Mijn pre-workout van Body&Fit is op zichzelf al behoorlijk sterk en ik kan daar makkelijk een uur op trainen. Dus op dit gebied bood het supplement mij niet veel voordeel. Althans, ik merkte niet een verschil. Tijdens de groepsles en het hardlopen echter wel! Ik voelde me fitter en energieker. Ook na de training zakte ik niet als een zak aardappelen in elkaar, maar zat ik met mijn energie level gewoon lekker.

Mijn eindoordeel *drum-roll*

CR7 Drive is een supplement wat lekker wegdrinkt en ideaal is voor tijdens het sporten. Water drinken moet je toch en als je daar dan nog mineralen en vitaminen aan toe kunt voegen is dat mooi meegenomen. Het supplement zorgt ervoor dat je energievoorraad wordt bijgevuld en is daarmee naar mijn mening vooral geschikt voor duursporten. Met iets minder dan €1 per serving is het wel een relatief duur product. Maar wie fit wil zijn moet nou eenmaal diep in de buidel grabbelen.

En nu ga ik mijn haar in het vet zetten, een oorbel laten schieten en mijn tanden bleken. Siiiiiiii!

Close