Sporten zonder muziek is als een broodje eten zonder Nutella. Ain’t gonna work. Met een dikke beat in je buis van eustachius pak je net even dat laatste setje of kun je er nog even een sprintje uittrekken nadat je 10km hebt hardgelopen. Muziek maakt je workout gewoon. Het enige nadeel is alleen dat eeuwige gehannes met snoertjes, uitvallende oortjes en allerlei technische mankementen. Daarom testte ik deze week de Jabra Sport Wireless+.

jabra sport wireless

Geen draadjes meer

De Jabra Sport Wireless+ is zoals de naam al zegt: draadloos. Er komen de laatste tijd steeds meer bluetooth headsets op de markt, want snoertjes zijn zò 2010. Het enige snoertje waar je mee te maken hebt is het koortje in je nek en een USB-kabel om de batterij op te laden. De oortjes zijn weer- en schokbestendig. Ze zijn daarmee bestendigd tegen regen, stof en zand. Handig voor als je van plan was om tijdens een flinke bui te gaan hardlopen. Als je een echte zweter bent. Of veel met zand speelt.

Jabra Sport Wireless is niet sexy, maar functioneel

De oortjes zitten als een soort gehoorapparaat om je oor heen gevouwen. Niet heel sexy misschien, maar wel heel functioneel. Door deze stevige bevestiging vallen ze namelijk nooit meer uit je oren! Je kunt springen, rennen, op je kop staan of een Oreo taart bakken… die oortjes blijven zitten. Daarbij krijg je zeven verschillende EarGels(opzetstukjes), waarmee ze hoe dan ook in je oor zullen passen. Met het rechter oortje bedien je het apparaat. Je kunt het harder of zachter zetten, door naar het volgende nummer gaan of zelf een inkomende oproep opnemen. Want jawel, je kunt er zelfs mee bellen.

Batterijduur van 4 uur

Ook zit er een FM-radio geïntegreerd. Zelf heb ik een hekel aan storende FM-zenders en eigenlijk aan radio in zijn algemeen. Zeker als je Spotify hebt of ook online radio kunt luisteren. Een beetje overbodige functie dus, maar hey, het zit er wel even op. Als je de oortjes volledig hebt opgeladen kun je er 4 uur mee vooruit. Perfect voor fitness, hardlopen of mountainbiken. Bij sporten waarbij je wat langer van huis bent, zoals bijvoorbeeld wielrennen, zul je hier waarschijnlijk niet genoeg aan hebben. Dat is dan ook wel een nadeel van de Jabra Sports Wireless, als ie op is dan is ie ook echt op.

jabra sport wireless

Veel extra’s

De oortjes zijn heel simpel en snel via Bluetooth met je telefoon te verbinden. Het geluid van de Jabra Sport Wireless is goed maar niet spectaculair en voor een bluetooth verbinding erg stabiel. Je moet natuurlijk niet je telefoon vergeten als je op pad gaat, vandaar dat je ook een mooie armband(wel te klein voor een iPhone 6s) meegeleverd krijgt om je telefoon aan je arm te bevestigen. Al deze extra’s geven het product net even wat meer schwung. Met een prijs van €89,95 is de Jabra Sport Wireless vergeleken met anderen oortjes en anderen Jabra Headsets aan de prijzige kant. Maar als je veel sport zul je er zeker plezier van hebben.

Close