Dat voeding een groot aandeel heeft in je fitjourney is een understatement. Een auto kan niet zonder benzine, je lichaam niet zonder voeding. Nouja. Een wijsneus zou zeggen: op zonne-energie kan een auto toch rijden? Dat klopt sherlock. En het volgende product wil ik daarmee vergelijken: Pulve maaltijdshakes.

Pulve maaltijdshakes

Afgelopen tijd heb ik dit Nederlandse product uitvoerig getest en introduceer jullie graag dit fonkelnieuwe label. Het wordt op de markt gezet als een poeder die je maaltijd kan vervangen. Het bevat alle vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die je lichaam nodig hebt. Eén shake bevat onder andere 500 kilocalorieën, 26 gram eiwit, 61 gram koolhydraten en 17 gram vet. Een prima basis om je dag mee te beginnen zou ik zeggen.  Je mixt 125 gram Pulve met 300 milliliter water en je hebt een shake.

pulve maaltijdshakesQua smaak en structuur doet het me een beetje denken aan de pap die ik er vroeger met de paplepel kreeg ingegoten. Hahah volg je hem nog? Echter heeft Pulve nog wel een subtiele vanillesmaak, wat hem lekker maakt. Er zitten wel vezels in, wat hem niet helemaal vlak maakt. Daar moet je een beetje van houden. “Ieeelll, er zitten stukjes in”, was jij er zo één vroeger? 😉

Pulve als maaltijdvervanger

In principe zou je moeten kunnen draaien op vier shakes per dag. Je hebt dan in ieder geval 100% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden vitaminen en mineralen binnen. Maar natuurlijk is ieder lichaam anders en heeft ieder lichaam andere bouwstoffen nodig. Het ligt aan je doelen hoe je dit product inzet.

Het lijkt mij niet verstandig om al je voeding aan de kant te schuiven voor Pulve maaltijdshakes. Waarschijnlijk heb je sowieso meer nodig dan die 2000 kilocalorieën die vier shakes bevatten. Daarnaast komt er ook een mentaal stuk om de hoek kijken. Je wilt toch ook ergens op kunnen bijten, iets in je mond horen kraken of voelen stromen? Right? Op vloeibare voeding leven lijkt mij niet plezierig.

pulve maaltijdshakesWel is het uitermate geschikt om bijvoorbeeld als ontbijt in te zetten als je snel wegmoet(dit heb ik een paar keer gedaan). Gooi er wat geblenderd fruit tussen, nomnomnom. Of als aanvulling op je dagelijkse voeding tijdens het bulk-seizoen. Dikke prima. Er zit ook een behoorlijke hoeveelheid eiwit in, want het ook interessant maakt voor fitte en hippe mensen. Eiwit zijn zo koel.

De toekomst van Pulve

Het is pas net op de markt en de guys achter Pulve zijn nog hard bezig om alles op de rails te krijgen. Zo mist het product nog een gezicht(lees: identiteit). Maar ik ben er van overtuigd dat dit snel zal komen en Pulve naam gaat maken in Nederland. Het is zeker de moeite waard om Pulve een keertje te proberen. Check de website en smijt ze in je winkelwagen. Let’s go Pulving!

Close