Holy kindersss! Dit wil je proeven. Cheesecake 2.0. Op verzoek van mijn lieve volgers @healthyoreo, @s_ammira, @focusonwhatfeelsgood schrijf ik een blog over voeding. Spoiler alert: een niet al te gezond blog. Maar wel super lekker en speciaal om op tafel te zetten na een leuk etentje. Reken op glinsteren oogjes en kwijlende bekkies en volle wangetjes aan tafel. Ready, steady… Komt die witte kinder bueno cheesecake!

Bueno cheesecake

Ingrediënten:

– 12 Digestive koekjes(halve rol)
– 6 Witte Kinder Bueno’s, ohhhh shit
– 600 gram monchou
– 125 ml crème fraîche
– 100 gram witte chocolade(1 reep)
– 90 gram hazelnoten
– 120 gram boter
– 11 eetlepels rietsuiker
– 8 gram vanillesuiker
– 3 eieren

Handigheidjes:

– Springvorm van Ø 20 cm(groter mag ook)
– Bakpapier
– Notenmaler of iets wat er op lijkt

Zo maak je de witte Kinder Bueno cheesecake:

1. De bodem: zet je koksmuts op en zet de oven op 175 graden. Mix, stamp, sla, what ever de 12 digestive koekjes fijn. Ik doe het met een lepel. Duurt wat langer, maar wel goed voor de bicep gains. Doe hetzelfde met de 90 gram hazelnoten. Deze zul je misschien iets minder fijn krijgen, maar dat is niet zo erg. Smelt de 120 gram boter in de magnetron en gooi het bij het mengsel. Als laatste voeg je nog 3 eetlepels rietsuiker toe. Roer alles goed door elkaar heen en gooi het geheel in de springvorm(bakpapiertje eronder). Zet het 15 minuten in de oven en laat het daarna afkoelen. Check ondertussen in de spiegel even je gains. De oven kun je aan laten staan op 175 graden.

2. De basis: haal de monchou uit zijn verpakking en gooi daar 8 gram vanillesuiker en 8 eetlepels ruitsuiker bij. Even roeren en klaar. Niet zo spannend dus. Het leukste deel komt ook pas hierna. Om toch deze alinea een beetje te vullen zal ik jullie wat vertellen over mijn eerste kinder bueno ervaring. Ik was een jaar of 5 en was samen met mijn familie… what ever. Het smaakte naar meer. Dawn.

3. De ultieme smaakmaker: prak 4 kinder bueno’s helemaal fijn. I know, it looks like a murder. Lekker prakken. Lekker Nederlands. Smelt 100 gram witte chocolade in de magnetron en gooi het bij de bueno’s. Voeg hier ook de 125 ml crème fraîche aan toe. Roer tot je een glad mengsel hebt. Voeg één voor één de eieren toe en doe tussendoor 20 pushups. Daarna voeg je het bij de basis die je in stap 2 hebt gemaakt. Giet het geheel over de zojuist gemaakte bodem. Plaats de springvorm opnieuw in de oven voor 50 minuten op 175 graden. Zet daarna de oven uit en laat de cheesecake nog 30 minuten in de oven afkoelen. Daarna moet de cheesecake helaas een uur op je aanrecht rusten. Heel frustrerend I know. Maar het wordt nog erger. Na dit uur wikkel je wat vershoudfolie over de springvorm heen en zet je de witte kinder bueno cheesecake in de koelkast. Minimaal voor 2 uur, maar een nachtje is het beste voor de witte kinder bueno cheesecake.

kinder bueno cheesecake4. De finishing touch: breek de laatste 2 bueno’s(als je ze al niet in je mik hebt gestopt tijdens het kokkerellen) in stukjes en leg hem op de cheesecake. Dit geeft een lekkere bite aan het gerecht en ziet er gewoon hip uit. Doe dit pas vlak voordat je hem gaat serveren, anders worden ze een beetje sompig en zacht. Als je een mooie foto hebt gemaakt voor insta mag je hem dan eindelijk gaan aansnijden. De calorieën kun je beter niet gaan tellen. Er zitten drie eieren in. Voor de gains.

Nog een laatste dingetje:

De buitenkant mag best een beetje verkleurd en wat harder zijn. De kern lekker soepel en gellie. Ohja, neem een klein stukje van de kinder bueno cheesecake. Hij is zo fucking heftig haha. En als je hem zelf gaat maken, tag mij dan even op insta. Kunnen we samen genieten. Natuurlijk mag je je eigen draai geven aan dit recept. Alleen maar leuk. Ciao!

Close