We gaan weer bakken! Althans, bakken… Er komt geen oven aan te pas, maar toch eindigen we met een taart. Handig, of niet dan? Voor deze taart gaan we aan de haal met onze lekkere vriendjes: Oreo’s! Je hebt hem binnen 15 minuten gemaakt en je bent niet meer dan €10 aan ingrediënten kwijt. Oreo taart it is.

Oreo taart

Ingrediënten:

– 3 rollen oreo’s(42 koekjes)
– 250 gram ongeklopte slagroom
– 125 gram boter
– 500 gram magere kwark
– 400 ml water
– Kwarktaart Naturel Mix(dr. Oetker)

Zo maak je de Oreo taart:

We beginnen met de bodem. Pak 20 oreo’s en stamp deze klein. Hoe fijner, hoe lekkerder. Dus je kunt je frustratie er lekker op los laten. Goed voor de armspieren. Gainsss. Verwarm vervolgens 125 gram boter(margarine). Zodra dit helemaal gesmolten is gooi je het bij de in elkaar geslagen oreo’s en meng het goed door elkaar. Pak een springvorm(bakpapiertje erin is aan te raden) en verdeel het mengsel over de bodem. Zet het in de koelkast en het eerste deel is klaar.

Nu gaan we witte bovenkant maken. Gooi de taartmix in een beslagkom en voeg daar 400 ml water aan toe. Meng deze 1 minuut met een garde, nog meer gainsss, zodat je een glad mengsel krijgt. Voeg vervolgens de kwark en ongeklopte(!) slagroom aantoe. Mix dit geheel 2 minuten goed door elkaar tot het een luchtig geheel wordt. Opnieuw stamp je 15 oreo’s in kleine stukjes. Deze gooi je bij het mengsel en roert het er voorzichtig doorheen. Daarna gooi je het witte goedje over de bodem die je net gemaakt hebt.

Oreo taartAls het goed is heb je nog 7 oreo’s over, als je deze al niet in je mond hebt geschoven. Deze kun je met de hand breken en in de taart steken. Voor de mooi. Daarna moet je de hele oreo taart minimaal 3 uur in de koelkast zetten. Maar het beste is om hem gewoon een nachtje met rust te laten. De bodem wordt dan lekker crunchy en de witte bovenkant stijft zo goed op. Hij is behoorlijk heftig, dus snijd hem in niet al te grote stukken. Let me know als je hem ook gemaakt hebt!

Close