Jieha! De zomer is back in town. Eindelijk. En wat is er leuker dan zelf ijsjes maken? Ijsjes eten natuurlijk. Ik heb echt een intense hekel aan fruit snijden, maar voor dit goede doel heb ik het wel over: zelfgemaakte fruitijsjes ala Woedie. Super simpel en binnen 5 minuten te maken. Lekker om zelf op te eten of uit te delen op je verjaardagsfeestje. So healthy, oh my god!

fruitijsjes maken

Ingrediënten voor 6 Fruity Woedie’s:

– 1x Mango
– 2x Sinaasappel(pers)
– 1x gele Kiwi
– 2 Aardbeien
– 2 handjes Frambozen

Zo zet je de fruitijsjes in elkaar:

Schil de mango en de twee sinaasappels(wow, wisten jullie dat je dat met twee A’s schrijft?). Mix of prak ze samen zodat het een glad mengsel wordt. Snijd de kiwi en twee aardbeien in dunne plakjes. Leg onderin de ijsvormen één plakje kiwi en aardbei en druk deze tegen de zijkant. Dit doe je zodat je straks het plakje kiwi en aardbei mooi aan de buitenkant ziet shinen.

Vul de rest van de ijsvorm met de frambozen. Doe dit voorzichtig, zodat de stukjes fruit aan de zijkant goed blijven zitten. Daarna giet je het mango-sinaasappel mengsel er overheen. Een beetje schudden zodat het mengsel langs al het fruit gaat en helemaal tot onder komt. Duw de stokjes langzaam in de vormen. Daarna zet je het bakje met ijsjes in de vriezer. Wacht vervolgens een uurtje of 6(in de tussentijd kun je dus even gaan knallen in de gym)… en finito!

Natuurlijk kun je eindeloos variëren met verschillende soorten fruit en mengsels. Rood fruit doet het ook erg goed samen en is heel flitsend als je het in je hand hebt. Ben creatief en maak er wat tofs van. Want beter 1 fruitijsje in de mond dan 10 fruitijsjes zien op Instagram, right?

Close