Och wat houd ik van de Nederlandse zomer. Het is verreweg de lekkerste week van het jaar! Zodra de zon weer begint te shinen probeer ik zoveel mogelijk stralen op mijn torso te laten landen. Uiteraard wel met een plakkaat zonnebrand op mijn tere huidje. Het is inmiddels wel bekend dat de zonnestralen goed voor je zijn. Naast een lekker tintje en een big smile op je bakkes brengt de zon nog meer goeds met zich mee.

De zon geeft je gains en veins

Door de zon en de warmte verwijden je bloedvaten. “Veinssss”, hoor ik alle instagrammers al roepen. Dat klopt. Na een workout en tan-sessie kunnen je bloedvaten soms je lichaam uitknallen. Dit heeft een positief effect op de doorbloeding van je spieren en gewrichten. Ze ontspannen meer en de spierpijn wordt uit je kuiten gebrand. Zie het als een soort tijgerbalsem.

zon aderen

De zon maakt je verliefd… en vurig

Hoh shit! Ja het is echt zo. Zonlicht heeft een directe invloed op je hormoonstelsel. De brandende zon op je hersenpan zorgt voor de aanmaak van endorfine. Het geeft je een lekker en gelukkig gevoel. Je wordt sneller verliefd dan wanneer er een ijspegel aan je neus hangt. Ook het testosterongehalte van mannen stijgt met 30% tijdens een tan-sessie volgens een onderzoek van Elaine Hatfield. 1+1=2

De zon helpt je met afvallen

Als het snikheet is heb je vaak minder trek om uitgebreid te eten, right? Er is onderzocht dat bij 30 graden je energieverbruik met 20 procent afneemt en daarmee je bunker-drang dus ook. Handig. Een stevige workout in de burnende sun levert dus een win-win situatie op. Als je zorgt voor een negatieve energiebalans(meer verbruik dan toename) val je af en worden je spieren zichtbaar. En dat is precies wat we willen bereiken. Als je op het strand loopt, moet je sixpack wel perfect uitkomen natuurlijk!

Close